تاریخچه اسمز معکوس Reverse Osmosis
در دهه 1940 تحقیق در مورد تهیه آب شیرین از آب های شور در آمریکا بسیار پر رونق بود. اما دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس در سال 1959 میلادی بزرگترین گام را در این راستا برداشت. لب(Loeb) و سوریراجان(Sourirajan) توانستند از پلیمر سلولز استات، اولین غشاء (ممبران) نیمه تراوای سنتزی را تولید کنند. اولین دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس برای تهیه آب شیرین در سال 1965 در شهری در کالیفرنیا شروع به کار کرد که باعث هیجانی علمی در همه مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در جهان شد.
امروزه صنعت اسمز معکوس به یکی از پر رونق ترین بازارهای تکنولوژی تبدلی شده است و پیشرفته ترین بخش این تکنولوژی ، ساخت غشاء نیمه تراوا است که هنوز در اختیار چند شرکت مهم بین المللی می باشد.
اسمز معکوس در تصفیه آب چیست
واضح است که هدف اسمز معکوس در تصفیه آب، تهیه آب شیرین از آب شور است بنابراین با اعمال فشار مکانیکی به آب شور، مولکول های آب از مولکول های نمک جدا می شوند که به این فرآیند، اسمز معکوس Reverse Osmosis می گویند.
" بر این اساس دستگاه تصفیه آب خانگی سانتک از فناوری اسمز معکوس در جهت تولید آبی سالم تر بهره مند است. "
نکـــــــته: اسمز معکوس می تواند کل مواد جامد محلول در آب را بصورت میانگین تا 98% کاهش دهد و همچنین در طی فیلتراسیون به روش اسمز معکوس حذف انواع باکتری، ویروس و میکروب های دیگر تا 99% فراهم می سازد.
منبع: سایت سانتک آرکا صنعت